Duna

Faddot egykor a dohány és paprika hazájaként ismerték. Ma már inkább a Duna holtágához épült üdülőtelepről híres. Kiválóan alkalmas fürdésre, üdülésre, pihenésre a Duna-ágnak ez a keleti csücske.
 
A vízisportok szerelmesei sem unatkoznak itt, hiszen a Dunán csónakázhatnak, kajakozhatnak, sárkányhajózhatnak és vízibiciklizhetnek is. Természetesen horgászni is lehet, horgászjegy váltható.

A romantikus tájak kedvelői, a túrázás szerelmesei, a sporthorgászok és az aktív sportok kedvelői, mint az evezős sportolók, triatlonosok kora tavasztól késő őszig lelhetik örömüket a faddi és tolnai Duna-holtágak és a Nagy-Duna csodálatos környezetében. A faddi és tolnai Duna-holtágak 30 km hosszúságban bejárhatók, hosszabb kajak és kenu túrákra is alkalmasak.

Üdülőtelep és strand

Fadd-Dombori üdülőtelepe  Budapesttől 150,  Szekszárdtól 20 kilométerre a faddi Duna-holtág mellett helyezkedik el. A 12 km hosszú Duna-holtág  a csend és nyugalom birodalma, ideális hely a nyugodt pihenésre vágyóknak. Dombori a vízi sportok kedvelőinek is kiváló hely, a holtág egykori versenypályáján már számos nemzetközi versenyt is rendeztek. Az üdülőtelepen több jól kiépített strand található és felszerelt tenisz-, foci-, kézilabda-, kosárlabda- és strandröplabda-pályával, így a sportos nyaralást kedvelőknek is ajánlható. A Holtág a horgászás örömeinek hódolóknak igazi paradicsom, Dombori főként óriásharcsáiról ismert.

Az üdülőtelep csodálatos természeti környezetben terül el, parkjai ápoltak, üde zöldjükkel kellemessé teszik a pihenést. Madárcsivitelés, tiszta, friss levegő, ápolt zöld környezet várja az idelátogatókat. Az üdülőtelep „zsákfalu”, mentes az átmenő forgalomtól és nincs „balatoni tolongás”, így ideális a környezet a nyugodt nyaralás kedvelőinek. A gyermekek biztonságban kerékpározhatnak, görkorcsolyázhatnak az üdülőtelep kis utcáin. Az üdülőtelepen kiépített strandok várják a fürdőzésre vágyókat, a kisgyermekek számára homokos-sóderes félsziget van kialakítva. Minden strandon úszómester tevékenykedik és elsősegélyhely is működik.

 

Mítosz Mesegaléria

Az lénk színvilágú festményei, kisplasztikái, szobrai között Gáti Mariann kalauzolja a látogatót. Az eredeti bútorokat megőrizték, az alkotó is itt él családjával. Kézműves bemutató max. 40-50 fő számára tartanak. Állandó kiállítás saját alkotásokból, valamint örökölt tárgyi emlékekből, dédszülői parasztházban, udvarán, tornácán. Igényeknek megfelelő tárlatvezetés, szervezett foglalkozás nyitott-fedett foglalkoztató építményben. Lehetőség van képeslapok, ajándéktárgyak, művészeti alkotások megvásárlására is.

mitosz mesegaleria